flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запуск в дію окремих модулів ЄСІТС

30 вересня 2021, 10:22

         Повідомляємо, що з 5 жовтня 2021 року запрацюють три перших модулі єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) – «Електронний суд», «Електронний кабінет» та модуль відеоконференцзв’язку.

       Згідно п. 10 Положення про порядок функціонування окремих підсистем єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

        Пунктом 59 зазначеного Положення передбачено, що до початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС процесуальні та інші документи можуть подаватися до суду в електронній формі з використанням офіційної електронної адреси  або адреси електронної пошти, з якої надійшли документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом.

 

                                                            За повідомленням прес-служба суду