flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок за ухилитися від проходження військової служби

08 грудня 2023, 10:12

     Вироком Могилів-Подільського міськрайонного суду від 06 грудня 2023 року солдата за ч. 5 ст. 407 КК України (нез’явлення вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану) визнано винним і призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п’ять) років.

      Встановлено, що солдатом було вчинено порушення вимог Статуту внутрішньої служби Збройних сил України та Дисциплінарного статуту Збройних Сил України шляхом не з’явлення вчасно без поважних причин, в умовах воєнного стану, для несення служби в складі зміни добового наряду.

      Реалізовуючи злочинний умисел на тимчасове ухилення від проходження військової служби, солдат перебував за адресою місця свого фактичного проживання та проводив час на власний розсуд, не пов’язуючи його із виконанням обов’язків військової служби. Останній добровільно прибув до місця несення служби майже через 2 місяці, з дня коли потрібно було вчасно з’явитися для її несення.

     У судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю та підтвердив обставини, які викладені в обвинувальному акті.

      Станом на час публікації цієї інформації вирок ще не набув законної сили.

                                                     За повідомленням в.о. прес-секретаря суду